Nieuwerbrug - Op de Wijde interview

04 juli 2018

Hoe hebben Petra en Leo het kopen van een nieuwbouwwoning ervaren? Met deze vraag gingen wij bij het gezin uit Woerden op bezoek. Zij hebben een mooie 2/1 kap woning gekocht in Nieuwerbrug van ontwikkelaar Van Wengerden  & Visser.

Leo en Petra vertellen enthousiast: Wij hebben lang en goed nagedacht over onze volgende woonstap. We wonen heerlijk in de binnenstad van Woerden, een sfeervolle jaren’ 30 stadswoning. Onze 2 zoontjes Jozef en Friso zijn hier geboren en we wonen in een fijne straat. Met 2 opgroeiende kinderen wordt de echter woning te klein. Naast leefruimte missen we ook het buitenspelen voor onze jongens. We willen onze kinderen graag meer buiten laten opgroeien in een groene, rustige woonomgeving. Lekker in slootjes springen, ravotten en in bomen klimmen. Ook vinden wij wooncomfort, duurzaamheid en een fijne sociale omgeving belangrijk. We hebben veel woningen in de bestaande bouw en nieuwbouwprojecten bekeken.

Een aantal keren zijn wij uitgeloot voor projecten, lastig in deze overspannen woningmarkt. Onze keuze is toen op project Op de Wijde gevallen in Nieuwerbrug, wat een geluk dat wij de eerste woning van onze keuze konden kopen. Wij vonden het ontzettend spannend om een nieuwbouwhuis te kopen, je kan niet zien wat je koopt en dat vonden we lastig. We hebben zelfs met stoepkrijt de afmeting van het nieuwe huis getekend, om zo een goed beeld te krijgen. Ook hebben wij een soortgelijke woning van een ander project bekeken, dat gaf een goed beeld.

De gesprekken met de makelaar en met de kopersbegeleiding van de aannemer hebben wij heel erg positief ervaren, dit heeft ons echt geholpen in het koopproces. Wij zijn nu druk bezig met het inrichten van ons huis, best een klus om dit goed te doen, wellicht dat we hier nog hulp bij gaan inschakelen. Een ander voordeel van het kopen van een nieuwbouwhuis vinden wij het sociale contact dat je direct opbouwt met de toekomstige bewoners, tijdens verschillende kopersbijeenkomsten ontmoet je elkaar je al, je bouwt direct een band op.

Wij kijken er ontzettend naar uit om straks ons huis op dat alleen op papier bestond echt te gaan bewonen!